BAAN JOUW EIGEN PAD OP DEZE 3 NATUURBESTEMMINGEN!

Qua natuurschoon heeft Europa een hoop te bieden. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte, besneeuwde naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa vind je steppegebieden, kilometerslange zandstranden en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Voor prachtige natuur hoef je dus niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord, op ons eigen continent zijn namelijk nog talloze plekjes die erop wachten om door jou te worden ontdekt. Het zijn stuk voor stuk streken met een unieke flora en fauna, schitterende vergezichten en een scala aan mogelijke natuuractiviteiten. In dit artikel lichten we drie van deze bijzondere Europese regio’s voor je uit!

Madeira, Portugal
Op zo’n 1000 kilometer afstand van het Portugese vasteland ligt het eiland Madeira. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen deze bestemming beter overslaan, want het eiland kent nauwelijks zandstranden. Dit zorgt ervoor dat het massatoerisme hier niet is doorgedrongen en je er nog in alle rust vakantie kunt vieren. Madeira staat wereldwijd bekend als ‘Bloemeneiland’. Het milde klimaat zorgt voor een prachtige, kleurrijke natuur en daarom is het eiland vooral in trek bij wandelaars. Het toeristische hart van Madeira is Funchal, de kleine hoofdstad van het eiland. Verlaat je de hoofdstad, dan kom je langs knusse (vissers)dorpjes en natuurlijke bezienswaardigheden. Tijdens je verblijf op Madeira mogen een wandeling langs de levada’s (irrigatiekanaaltjes) en een bezoek aan de uitzichtpunten van Pico do Arieiro en Cabo Girão niet ontbreken. Een huurauto is vanwege de hoogteverschillen onmisbaar om je hier te kunnen verplaatsen.

madeira.png

Tirol, Oostenrijk
Tirol is veruit de bekendste regio van Oostenrijk. Je kunt er heerlijk skiën, snowboarden en après-skiën in de wit besneeuwde Alpen. Voor een vakantie in de zomermaanden wordt Tirol echter vaak overgeslagen en dat is zonde! Ook in de zomer kun je jezelf hier namelijk opperbest vermaken. ‘s Zomers zijn de meeste skiliften namelijk nog steeds in werking. Zij brengen actievelingen als wandelaars, vissers en mountainbikers de bergen in om zich hier urenlang te vermaken in de bossen en rondom de heldere bergmeren. Behalve wandelen, vissen en fietsen, zijn er nog tal van andere mogelijke activiteiten. Ga bijvoorbeeld rodelen, klimmen, wildparken bezoeken of windsurfen. Vergeet in Tirol zeker niet je camera mee te nemen, want welke activiteit je ook onderneemt en met welk vervoersmiddel je jezelf ook door de bergen verplaatst, je geniet gegarandeerd van uitzichten die na elke bocht mooier en mooier lijken te worden…

tirol.png

Het binnenland van Sicilië, Italië
Sicilië is een druk bezocht eiland, het vormt de punt van de Italiaanse laars. Vooral de kustgebieden trekken jaarlijks veel vakantiegangers, die er genieten van een zon-, zee- en strandvakantie. Vermijd echter de drukke plaatsen als Taormina, Palermo en Catánia en kies voor het onontdekte binnenland van Sicilië. Je treft er een heerlijk rustig gebied aan van met groen begroeide heuvels. Je kunt er ontspannen touren van parel naar parel, langs slapende dorpjes, wijngaarden en cultuurhistorische schatten. Eén van deze schatten is Pantalica, gelegen in een natuurreservaat dat vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De vier dodensteden, uitgehakt uit rotsen, zijn met elkaar verbonden door slingerende paden die alleen toegankelijk zijn voor voetgangers. Een andere niet te missen natuurparel op Sicilië is natuurlijk de Etna. Het is er dagelijks relatief druk, maar een bezoek aan deze actieve vulkaan mag je eigenlijk niet overslaan wanneer je op Sicilië verblijft!

sicilie.png

Waar gaat jouw volgende natuurvakantie naar toe? Laat het ons weten!