NATUURHUISJE STOPT IN 2018 JE TELEFOON IN EEN KISTJE

Maar liefst vier op de tien Nederlanders geeft aan dat ze geen dag zonder hun telefoon kunnen. Uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders minimaal 5 keer per uur op onze telefoon kijken. Eén op de vijf Nederlanders geeft zelfs aan verslaafd te zijn aan hun telefoon, wat leidt tot concentratieproblemen en slaapstoornissen. Ook ervaren deze personen meer stress, wat de kans op een burn-out aanzienlijk vergroot. Natuurhuisje.nl, aanbieder van vakantiehuisjes in de spreekwoordelijke ‘middle of nowhere’, gaat dit probleem in 2018 aanpakken door gasten tijdens hun verblijf uit te dagen hun telefoon in het ‘Ik-mis-je-kistje’ te stoppen.

Iedereen kent het wel; je vraagt even iets aan je vriend(in). Tot je ergernis krijg je niet direct een antwoord: de persoon is bezig op zijn telefoon! In ons dagelijks leven is de smartphone niet meer weg te denken, maar ook op vakantie is het voor veel mensen ondenkbaar om zonder te zitten. Toch nog even je WhatsApp checken, je mail bijwerken of even iets op Instagram zetten. Toen de twee broers Luuk en Tim van Oerle het hadden over hun voornemens voor 2018 was het al snel duidelijk: we willen komend jaar minder op onze telefoon zitten en meer aandacht voor elkaar en onze omgeving. Aldus Tim van Oerle, oprichter Natuurhuisje.nl.

Het ‘Ik-mis-je-kistje’
Het houten opbergkistje (zie afbeelding) is gemaakt om gasten, die in een natuurhuisje verblijven, hun telefoons en/of tablets in op te laten bergen. Het kistje, dat vanaf vandaag in een aantal natuurhuisjes te vinden is lokt veelbelovende reacties uit. Meerdere influencers geven aan dat ze het een hele uitdaging vinden om een paar dagen zonder hun telefoon te zitten, maar zien hier tegelijkertijd ook het belang en plezier van in. Ook de eerste eigenaren van de natuurhuisjes juichen het initiatief toe en vinden het helemaal passen bij hun natuurhuisje en doelgroep.

ik mis je kistje.png

Omdat mensen zo gehecht zijn aan hun telefoon, weten we zeker dat ze hem gaan missen. Vandaar het ‘Ik-mis-je-kistje’ grapt van Oerle. Even een paar dagen loslaten wat er allemaal in de buitenwereld gebeurt kan volgens hem helemaal geen kwaad. We hopen dat mensen hierdoor een kampvuurtje maken en lekker met elkaar in gesprek gaan. Of er juist op uit gaan voor een flinke wandeling. We willen de mensen hiermee weer een stapje dichter bij de natuur brengen.

Over Natuurhuisje.nl
Natuurhuisje, opgericht in 2009 is een platform waarop gasten vakantiehuizen midden in de natuur kunnen huren. Op het platform zijn ruim 6500 natuurhuisjes te huur, gelegen over heel Europa. De natuurhuisjes zijn nooit gelegen op een grootschalig vakantiepark en bevinden zich weg van de massa. Natuurhuisje.nl is de tegenhanger van de grootschalige parken ketens als Roompot en Landal.