ONS FAVORIETE DUURZAME NATUURHUISJE VAN DIT MOMENT!

Zoals je misschien al gelezen hebt in één van onze eerdere artikelen, staat duurzaam ondernemen in 2018 helemaal bovenaan de agenda van Natuurhuisje.nl. We zijn dan ook trots dat het aantal duurzame vakantiehuizen op onze website alsmaar toeneemt. Net als wijzelf zien gelukkig steeds meer verhuurders en vakantiegangers in dat het behoud van de natuur ontzettend belangrijk is. Reden genoeg om vandaag ons favoriete duurzame vakantiehuisje van dit moment uit te lichten!

Het natuurhuisje op de foto bevindt zich in de schitterende Alentejo in Portugal, centraal gelegen tussen hoofdstad Lissabon en de grens met buurland Spanje. Het vakantiehuisje maakt deel uit van een kleinschalig domein waar alles draait om duurzaam vakantie vieren temidden van de natuur. Het is de perfecte vakantiebestemming voor jou als natuurliefhebber!

alentejoooo.png

Van duurzame droom naar realiteit
De verhuurders van dit Portugese pareltje hadden al jarenlang een grote droom: het creëren van een plaats waar natuur en rust hand in hand gaan. Met de aankoop van een 7,5 hectare groot ongerept, mediterraans bos en een emigratie naar Portugal werd deze droom werkelijkheid. Het werd een self sufficient plek waar men in alle rust vakantie kan vieren, waar je fietsen kunt huren, waar je vogels kunt kijken, waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen en waar je kunt genieten van een schitterende sterrenhemel...

Duurzaamheid kreeg een centrale rol in alle aspecten die kwamen kijken bij het creëren van dit vakantiedomein:

  • Energie: 100% van de energie op het terrein wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Voor verlichting wordt gebruik gemaakt van LED-lampen. Omdat de aanwezige accommodaties zeer goed geïsoleerd zijn, is de benodigde verwarming en airconditioning minimaal.

  • Water: het water op het domein, dat wordt opgepompt uit ondergrondse bronnen, wordt opgewarmd door de zon. Logischerwijs is alle aanwezige apparatuur waterbesparend gemaakt.

  • Bodem: de impact op de grond van het domein is geminimaliseerd, bijvoorbeeld door de bijzondere manier van fundering van alle gebouwen, waardoor flora en fauna zich continu kunnen herstellen.

  • Afval: in het kader van duurzaam vakantie vieren, wordt al het afval op het terrein gerecycled. Natuurlijk zijn hier ter plaatse geschikte containers voor aanwezig, zoals voor glas, papier, plastic en metaal.

  • Lokale economie: huur jij een vakantiehuisje op dit duurzame domein in the middle of nowhere, dan ben je voor supermarkten en andere faciliteiten aangewezen op de lokale ondernemers, die hier zo wat extra inkomsten uit verdienen. Daarnaast worden in samenwerking met locals tal van excursies voor gasten georganiseerd, waar de lokale economie vervolgens ook weer van profiteert.

Het vakantiehuisje
Het natuurhuisje bevindt zich op een afgelegen plekje op het duurzame terrein. Het vakantiehuisje biedt met een eigen badkamer, kitchenette en verschillende slaapgelegenheden plaats aan maximaal vier personen. Het ontbreekt je in het huisje aan niets. Alles voor een fijn verblijf is aanwezig, zelfs airco tijdens de daguren! Hoe veel het vakantiehuisje binnen ook te bieden heeft, vakantie vieren doe je hier over het algemeen in de buitenlucht. Het 18 m² grote privé terras dat bij het vakantiehuis hoort, is daarom geen overbodige luxe. Het laat je elke dag genieten van de prachtige omgeving waarin je je bevindt. Plof neer en aanschouw de eikenbossen, de natuurlijke materialen waarmee het huisje is gemaakt en de drie kastelen in de verte...

alentejo1.png

Ontdek de omgeving
Alentejo: de vruchtbare Portugese streek met open weilanden en glooiende velden die begraasd worden door koeien en schapen. Een streek met tal van natuurparken, diverse forten en kastelen, marmergroeven en vooral veel piepkleine dorpjes waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan… Het open landschap vormt de leefomgeving van talloze diersoorten, waarvan de mangoest, de das, het wilde zwijn en de rugstreeppad zeker noemenswaardig zijn. Zij leven in een landschap van glooiende weilanden, olijfbomen, kurk- en steeneiken, eucalyptus, tarwevelden en druivenranken.

Hoewel het domein zelf over een duurzaam zwembad beschikt, zijn er in de nabije omgeving van het vakantiehuisje tal van mogelijkheden om te zwemmen en zonnen. Voorbeelden hiervan zijn de stuwmeren van Maranhão of Divor en de rivierstranden van Mora en Fronteira. Verhuurder Waldemar geeft je ter plaatse graag de beste tips voor wandelroutes, fietstochten en het bezoeken van sfeervolle stadjes!

Meer informatie?
Kun je niet wachten om de magie van deze duurzame plek en van de Alentejo zelf te ervaren? Er zijn nog verschillende periodes beschikbaar, ook deze zomer nog. Wacht niet langer en boek nu jouw duurzame vakantie via deze link. Zo draag je zelf ook jouw steentje bij aan het behoud van een groene planeet!