WERELD PLANTENDAG: 3 NATUURHUISJES VERSTOPT IN HET GROEN

Ons kantoor in hartje Brabant hangt en staat vol met planten, we hebben hier ons eigen indoor-bos én aandacht voor de natuur vinden we enorm belangrijk. Zonder planten en andere vormen van natuur zijn er immers ook geen natuurhuisjes… Onze vakantiehuisjes staan daarom op de mooiste plekjes in de natuur. Veel van hen worden omringd door een boomgaard, moestuin, bos en/of tuinbouwgebied. Stuk voor stuk gebieden waar veelal het behoud van (nieuwe) plant- en natuursoorten centraal staat. We grijpen de Wereld Plantendag dan ook graag aan om een aantal van deze vakantiehuisjes in het zonnetje te zetten!

Wereld Plantendag, officieel Fascination of Plants Day, is in het leven geroepen in 2013. De inhaakdag staat niet alleen in het teken van stilstaan bij het belang van plantengroei, maar vraagt ook aandacht voor landbouwwetenschap, milieuvriendelijke voedselproductie, en bosbouw. Wat is er beter dan hierbij stilstaan vanuit een vakantiehuisje midden in de natuur? Hiervoor ben je bij Natuurhuisje aan het juiste adres. Laat je betoveren door de drie huisjes hieronder...

Vakantiehuisjes in de boomgaard
De beste plek om tussen de planten te verblijven, is natuurlijk een boomgaard. Genieten van het groen terwijl je omringd bent door bloeiende fruit- en notenbomen. De Betuwe is in Nederland hét boomgaardgebied, bekend vanwege de grootschalige fruitteelt die er plaatsvindt. Het vakantiehuisje in Culemborg dat we hier vandaag uitlichten, staat midden in dit gebied. Je plukt hier letterlijk de vruchten van jouw verblijf in de boomgaard! De troeven van dit natuurhuisje:
- Toegankelijk voor mindervaliden;
- prachtige uitzichten op de Lekdijk, landerijen en boomgaard;
- vlakbij het historische stadje Culemborg.

aaa28237___13_5101444777726.jpeg

Natuurhuisjes zijn er in alle soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld al dat je op onze website niet alleen bungalows vindt, maar ook kastelen, boerderijen, pipowagens, agriturismo’s, boten en boshutjes? Het volgende vakantiehuisje dat we hier vandaag uitlichten, is ook bijzonder: een safaritent in Zeeland. Het vakantiehuisje in Graauw staat midden in een gemengde fruitboomgaard. Fiets- en wandelfanaten zitten hier helemaal op hun plek. Je kunt er wandelen en fietsen over Zeeuwse dijken met uitzicht op het water en het polderlandschap. Wat wil je nog meer?

aaab079dc3eec168cc7aa6418f80e734fd7.jpeg

Vakantiehuisje tussen de groenten
Groener dan dit kan bijna niet! De foto hieronder is van het vakantiehuisje in Castellazo in het noorden van Spanje. Het huisje gaat helemaal op in zijn omgeving, wat het te danken heeft aan het feit dat het hele huisje is vervaardigd uit natuurlijke materialen, zoals hout, steen en buxustakken. De omgeving waarin het natuurhuisje zich bevindt, is werkelijk schitterend en is perfect voor actievelingen. De Sierra de Guara kent namelijk tal van kloven, bergen en riviertjes en biedt jou enorm veel outdoor mogelijkheden. Extra bonus: je beschikt er over je eigen groentetuin en plukt je eigen vruchten recht van het land! Natuurlijker kan bijna niet...

30623___0_8921468409012.JPG