IN HET ZONNETJE: 4 GAVE BOOMHUTTEN ALS NATUURHUISJE

Gebouwd tussen takken, op enkele meters boven de grond, bieden boomhutten een unieke manier om vakantie te vieren. Verspreid door Europa liggen tal van dit soort hutten, veelal vervaardigd uit houten planken. Slapen in een boomhut bezorgt je gegarandeerd een vakantie die je niet snel zult vergeten. Zeker als je met de (klein)kinderen op vakantie gaat, ben je met een boomhut als vakantiehuisje verzekerd van een geslaagde vakantie. Je kijkt er uit over de omringende natuur waar tal van plant- en diersoorten je buren vormen. Ben jij ook wel toe aan een unieke vakantie? In deze blog zetten we vijf van onze meest gave boomhutten in het zonnetje!

Easterein, Friesland (Nederland)
We starten onze top 5 met een boomhut in eigen land, om precies te zijn in het Friese Easterein. Vanuit het vakantiehuisje kijk je door de glas-in-lood ramen uit over de Friese landerijen die doorsneden worden door sloten en vaarten. Het is dan ook een prima uitvalsbasis voor het maken van een heerlijke kano- of waterfietstocht! Op het terrein bevinden zich een theetuin en theehuisje, waar je ontspannen kunt zitten. Je kunt in deze boomhut dus binnen én buiten genieten van rust en natuur!

25230___2_7991409208090.jpeg

Raray, Picardië (Frankrijk)
In deze boomhut ontbreekt het je aan niets! Het vakantiegevoel begint al bij aankomst. Je vindt het vakantiehuisje namelijk midden in de Franse bossen. Het is met zorg voor je ingericht met prachtige, natuurlijke materialen. Tijdens je verblijf is een ontbijtservice beschikbaar, waarbij je ontbijt elke ochtend bij het huisje wordt afgeleverd. Dat is pas service… Om het luxueuze gevoel helemaal af te maken, beschik je ook nog eens over een privé hottub op het terras van de boomhut. Kortom, het is de ideale plek voor een romantische getaway met je partner!

30418___1_5161465235839.png

Vansbro, Dalarna (Zweden)
De volgende parel bevindt zich vlakbij de plaats Vansbro in Midden-Zweden. Dit schitterende exemplaar staat aan een meer, diep verscholen in het bos. Rust en stilte zijn de troeven van deze boomhut. Voor wie even helemaal wil onthaasten, is dit vakantiehuisje dus de perfecte plek. Zweden is hét Europese land van de ongerepte natuur. Om het vakantiegevoel in dit natuurhuisje compleet te maken, is er een heuse schuilhut met vuurplek aanwezig naast het meer, zodat je het echte ‘outdoor’ gevoel krijgt. Vissen, zwemmen, vogels kijken of op jeepsafari… Er is van alles mogelijk in Dalarna!

23902_@cover@__1_6916-P1013868.JPG

Ruinen, Drenthe (Nederland)
Deze recent gebouwde boomhut bevindt zich op een natuurrijk parkje in de Drentse natuur. Vanuit je vakantiehuisje sta je binnen no-time op de heidevelden van Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je prachtige fiets-, wandel- en mountainbiketochten van verschillende lengtes maken, leuk voor jong en oud. Behalve het Dwingelderveld liggen ook de Nationaal Parken Drents-Friese Wold en Weerribben-Wieden niet ver weg van het natuurhuisje. Je wandelt en fietst hier door het afwisselende Drentse landschap van bossen, beekjes, vennen en heidevelden… Kortom, er valt genoeg natuurschoon te ontdekken in dit deel van Nederland!

f6bfd3a6c86ce6210a6d75b3296bec0d.jpeg