NATUURHUISJE.NL PLANT 100.000 BOMEN

Het afgelopen halfjaar hebben wij voor elke geboekte nacht in onze natuurhuisjes één nieuwe boom geplant. Met trots kunnen we je laten weten dat deze week de 100.000e boom is geplant! In de aanloop naar deze mijlpaal reisden Tim en Luuk, founders van Natuurhuisje.nl, af naar de planting site in Madagaskar, om met eigen ogen te zien wat er nou precies met het gedoneerde geld gebeurt.

Antsanitia, de regio waar de bomen worden geplant, bevindt zich in het noorden van Madagaskar. Door middel van herbebossing draagt Natuurhuisje.nl hier bij aan het herstellen en vergroenen van het landschap, waardoor flora en fauna die door grootschalige boskap bijna verloren dreigden te gaan, gered worden. Voor dit bosproject in Madagaskar zijn we een samenwerking aangegaan met Eden Reforestation Projects. Deze organisatie draagt ter plaatse zorg voor het planten van de inmiddels ruim 100.000 bomen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale bevolking.

We hebben met eigen ogen gezien hoe het planten van bomen bijdraagt aan het herstel en behoud van de natuur en tegelijkertijd er voor zorgt dat locals weer een baan hebben en geld kunnen verdienen en kinderen weer naar school kunnen.
— Tim van Oerle

Noodzaak
Algemeen bekend is natuurlijk dat travel één van de grootste luchtvervuilers is, zoals ook aangehaald in ‘Reizen is het nieuwe roken’, een must-see documentaire van VPRO Tegenlicht. ‘’Wij kiezen ervoor het heft in eigen hand te nemen en wél actie te ondernemen. We belonen de gast voor het maken van boekingen via het platform, zonder dat zij daarvoor extra moeite moet doen of er extra voor betaalt. Op deze manier kunnen we een significante impact maken. We vinden het belangrijk dat de vorderingen van ons bosproject in het verre Madagaskar tastbaar worden gemaakt voor onze gasten. Vandaar onze reis’’, aldus Tim. Of de CO2-uitstoot van deze verre reis ook wordt gecompenseerd? Uiteraard!

What’s next?
‘’Later dit jaar hopen we nog meer bosprojecten op te kunnen starten, zoals in Europa en het liefst ook in eigen land. Zo worden de bosprojecten voor onze gasten een stuk tastbaarder en zijn we een stapje dichter bij het wereldwijd bijdragen aan het groen houden van de aarde’’, aldus Tim.

Doe jij met ons mee? Boek nu jouw vakantiehuisje in de natuur voor de komende herfst en winter, of zelfs al voor volgend jaar, en draag samen met ons bij aan een groenere aarde.