Duurzaam vakantie vieren doe je zo!

Eco-toerisme, duurzaamheid, ecologisch verantwoord, milieubewust, klimaatneutraal… Het zijn termen die de afgelopen tijd steeds vaker de wereld in geslingerd werden. Wereldwijd wordt er meer en meer aandacht besteed aan de toekomst van onze planeet en toeristische aanbieders spelen hier gretig op in. Duurzame initiatieven schieten overal als paddestoelen uit de grond, zo ook in Europa. Duurzaam vakantie vieren is namelijk niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw innerlijke rust!

30122___0_2781460520348.jpg

Om toekomstige generaties nog lang te kunnen laten genieten van onze prachtige planeet, is het belangrijk dat zoveel mogelijk natuurschoon en plant- en diersoorten behouden worden. Steeds meer vakantiegangers kiezen daarom voor een duurzame of milieuvriendelijke vakantie. Als natuurliefhebber kun jij namelijk zélf je steentje bijdragen aan een gezondere planeet, iets waar Natuurhuisje je graag bij helpt.

Tip 1: Ga voor een groene accommodatie!
Steeds meer eigenaren steken de verhuur van hun natuurhuisje duurzaam en milieubewust in. Huisjes worden gebouwd met behulp van duurzame materialen, afval wordt gescheiden en gerecycled en energie wordt opgewekt door elementen als water en zon. Op onze website vind je echter ook natuurhuisjes die je de mogelijkheid bieden helemaal back to basic te gaan. Hier is geen stromend water, je vindt er geen elektriciteit en je behoeftes doe je op een droogtoilet.

Tip 2: Kies voor milieubewust vervoer
Ook met de bus of trein kun je op veel Europese plekken komen, dus kies eens voor het openbaar vervoer! Een vakantie met het OV is over het algemeen stukken milieuvriendelijker dan op vakantie gaan met de auto of met het vliegtuig. Wie kiest voor het openbaar vervoer kan zijn vakantie zorgeloos beginnen. Geen stress om een bijna lege tank, om files of om druktes op de luchthaven. Sit back, relax en geniet terwijl de Europese landschappen aan je voorbij trekken.

Bijkomend voordeel is dat je voor fraaie natuurplekjes helemaal niet ver weg hoeft. Ook dicht bij huis vind je volop natuurschoon! Kies dus ook eens bewust voor een vakantie dichter bij huis en beperk zo je CO2-uitstoot.

Tip 3: Er zijn meer eco-vriendelijke activiteiten dan je denkt...
Milieubewust en duurzaam vakantie vieren hoeft absoluut niet saai te zijn! Bewust vakantie vieren kan namelijk heel gemakkelijk én leuk zijn. Toffe natuurvriendelijke activiteiten zijn bijvoorbeeld zwemmen in natuurwater, wandelen, paardrijden, zonnebaden en fietsen. Geen CO2-uitstoot, maar wel veel plezier en een gegarandeerd leuk dagje uit voor jong en oud.

De lokale bevolking op jouw plaats van bestemming kan je absoluut ook helpen bij het vinden van de beste eco-toeristische activiteiten ter plaatse. Ga bijvoorbeeld op pad met de boswachter of neem deel aan een kookworkshop waarbij chefs je leren koken met biologische streekproducten van lokale ondernemers. Zo draag jij ook nog eens je steentje bij aan de lokale economie…

Kortom, milieuvriendelijk vakantie vieren met oog voor de omgeving waarin je je bevindt, is hot. Ontdek het zelf en boek jouw volgende vakantie naar één van de duurzame natuurhuisjes in Frankrijk, Nederland of elders in Europa. Heb jij nog tips om duurzaam vakantie te vieren? Deel ze vooral met ons via social media of via info@natuurhuisje.nl!

Kim Hoevenaar