BOSPROJECT MADAGASKAR

Het eiland Madagaskar kent unieke flora en fauna, maar deze worden bedreigd door grootschalige boskap. Dieren als lemuren, vogels en insecten dreigen hun leefgebied langzaam maar zeker kwijt te raken. Als liefhebber van de natuur vond Natuurhuisje het de hoogste tijd om hier iets aan te doen… Samen met Eden Reforestation Projects pakt Natuurhuisje het bovenstaande probleem de komende jaren aan door in Madagaskar tienduizenden nieuwe bomen te gaan planten. Ons doel: door middel van herbebossing het landschap herstellen en vergroenen voor flora en fauna die bijna verloren dreigden te gaan!

lemuur.jpg

De bomen worden namens Natuurhuisje met trots geplant in Antsanitia, in het noorden van Madagaskar. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale bevolking, zodat ook de economie van Madagaskar profiteert van het project. Er zullen de komende maanden honderden lokale inwoners van werk worden voorzien, en dat allemaal mede dankzij jou! Waarom Madagaskar vraag je je af? Op Madagaskar kunnen we op dit moment de grootste impact maken op CO2 reductie. We kunnen er namelijk veel meer bomen planten dan dat we in Nederland zouden kunnen.

Wat doen wij in Madagaskar en wat kun jij doen?
Voor elke nacht die onze natuurhuisjes worden geboekt, planten wij één nieuwe boom in Madagaskar. It's that simple. Daarbij komt dat al onze gasten in hun online gastenaccount een unieke link kunnen vinden, die gedeeld kan worden met vrienden en familie. Boekt iemand vervolgens via deze link, dan worden er maar liefst 10 nieuwe bomen geplant! Wil jij net als Natuurhuisje jouw steentje bijdragen aan een betere, duurzame toekomst voor mens én natuur? Help ons dan en doneer vandaag nog een boom aan dit bosproject in Madagaskar via deze link!

Eden reduces extreme poverty and restores healthy forests by employing local villagers to plant millions of trees every year.
— Eden Reforestation Projects