Elke vogel een boom

Twee keer per jaar bereiken miljoenen trekvogels na uren, dagen en vele kilometers vliegen de Afrikaanse woestijn. Na een uitputtende reis door weer en wind komen ze daarna op adem in begroeide valleien en oases. Maar het aantal bomen in deze gebieden wordt elk jaar minder en daarmee wordt voedsel schaars. Bomen maken plaats voor landbouw of veranderen in brandhout, met alle rampzalige gevolgen voor vogels van dien… Als liefhebber van de natuur vond Natuurhuisje het de hoogste tijd om hier iets aan te doen!

Wie Natuurhuisje al wat langer volgt, weet dat het bedrijf is opgericht door twee fervent vogelaars, die natuurliefhebbers een platform wilden bieden met vakantiehuizen midden in de natuur. Bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen in 2018 mag een bijdrage aan de vogelwereld natuurlijk niet ontbreken. Samen met de Vogelbescherming pakt Natuurhuisje het bovenstaande probleem de komende jaren aan door in de Vallée du Sourou in de Sahel-regio van Burkina Faso honderden nieuwe bomen te gaan planten. Zo wordt het landschap hersteld en vergroend voor vogels!

Hoe wij dit gaan doen?
Voor elke 15 reviews die we vanaf nu in het gastenboek op onze website ontvangen, wordt door de Vogelbescherming namens Natuurhuisje één boom geplant. Daarbij komt dat al onze gasten in hun online gastenaccount een unieke link kunnen vinden, die gedeeld kan worden met vrienden en familie. Boekt iemand vervolgens via deze link, dan wordt er óók een nieuwe boom geplant in Burkina Faso.

Niet alleen de natuur en vogels in dit kwetsbare Afrikaanse gebied hebben baat bij het planten van nieuwe bomen, ook de lokale bevolking helpen we hiermee! Hieronder de voordelen op een rijtje:

  • De Vogelbescherming draagt zorg voor het delen van kennis met de lokale inwoners, bijvoorbeeld over het duurzaam beheren van bomen, wat de lokale economie ten goede komt;
  • Door het planten van bomen helpt Natuurhuisje de CO2-uitstoot van vakantiegangers te compenseren;

  • We dragen ons steentje bij aan het behoud van de natuur en van de vogelwereld in West-Afrika.

Help ook mee!
Dat begint ergens op te lijken! Maar als we echt een verschil willen gaan maken, is het natuurlijk van groot belang dat meer en meer mensen de noodzaak inzien van het oplossen van het boom- en vogelprobleem op onze aarde. Wil jij net als Natuurhuisje jouw steentje bijdragen aan een betere, duurzame toekomst voor mens én natuur? Help ons dan en doneer vandaag nog een boom aan de Vogelbescherming via deze link! Benieuwd hoe de Vogelbescherming te werk gaat bij dit project? Check dan het filmpje hieronder: